Senzorické vlastnosti (a jak je zlepšit)

Argumentem některých lidí preferujících balené vody je nevyhovující chuť vody tekoucí z kohoutku. Má-li člověk pochybnosti, může se vyžádat stanovisko (rozbory) místní vodárny. Častějším důvodem špatné chuti vody je nevyhovující stav vodovodního potrubí.

Obecně je chuťová kvalita české vody na velice dobré úrovni.

Naše voda je uznávaná i v zahraničí. Výzkum nezávislé organizace Celosvětové hodnocení bezpečnosti pitných vod ohodnotil Českou republiku pěti kapkami, což je nejvyšší možný počet. Do této skupiny patří jen dvacet procent všech zemí světa, náš stát se tak zařadil například po bok USA nebo Rakouska.

Každé vodě z kohoutku chuťově prospěje odtočení do láhve či karafy a kratší pobyt v lednici. Chlór vytěká za pár minut, voda se mírně dochladí a bude chutnat mnohem lépe.

Do takto připravené vody lze přidat plátky citronu (nejlépe chemicky neošetřeného), pomeranče, mandarinky nebo lístky máty.

Samozřejmě platí, že k pití bychom měli vždy použít rozvod studené vody, teplá voda není určena na pití a vaření , ale na mytí!

Jsou tací, kterým voda bez bublinek vůbec nechutná a kvůli tomu si kupují balenou vodu. V tom případě lze použít speciální “sodovkovač”. Narozdíl od dřívějších lahví s bombičkami na jedno použití vydrží tyto náplně čtyřčlenné rodině cca na měsíc.

Přidat komentář

Zde jsou komentáře povolené pouze pro registrované uživatele. Registrace. Jste již registrován(a)? Přihlášení.



© 2008 Vodovoda . A děkujeme za návštěvu!